Dziś polecam pyszne,
zdrowe i szybkie danie :-)
Składniki:
- 3 dorsze
- pół cytryny
- natka pietruszki
- koper
- 2 ząbki czosnku
- odrobina masła
- sól
- pieprz cytrynowy
Przepis:
Oczyszczoną, umytą rybę
nacieramy rozgniecionym czosnkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem
cytrynowym. Całość obsypujemy posiekanym koperkiem i natką
pietruszki. Na koniec kropimy sokiem z cytryny. Tak przygotowane ryby
wstawiamy do lodówki na godzinę.
Przed włożeniem do
piekarnika każdą rybę zawijamy w folię i do środka wkładamy
odrobinę masła oraz posiekany koper i pietruszkę. Pieczemy około
30 minut( w zależności od wielkości ryb) w temperaturze 200
stopni. Pyszna z ziemniakami, frytkami lub surówką.
Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz