wtorek, 1 października 2013

Dorsz pieczony w folii


Dziś polecam pyszne, zdrowe i szybkie danie :-)

Składniki:

  • 3 dorsze 
  • pół cytryny
  • natka pietruszki
  • koper
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina masła
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Przepis:

Oczyszczoną, umytą rybę nacieramy rozgniecionym czosnkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Całość obsypujemy posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Na koniec kropimy sokiem z cytryny. Tak przygotowane ryby wstawiamy do lodówki na godzinę.
Przed włożeniem do piekarnika każdą rybę zawijamy w folię i do środka wkładamy odrobinę masła oraz posiekany koper i pietruszkę. Pieczemy około 30 minut( w zależności od wielkości ryb) w temperaturze 200 stopni. Pyszna z ziemniakami, frytkami lub surówką.


Życzę smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz