środa, 25 września 2013

Sok jabłkowy - właściwości

Czy wiecie, że sok jabłkowy wzmacnia mięśnie i układ nerwowy, działa moczopędnie, przeciwkamicowo, przeciwreumatycznie, trawiennie, odświeżająco, obniża poziom cholesterolu, ochrania przewód pokarmowy, wpływa pobudzająco na pracę wątroby, oczyszcza krew, odchudza tkanki. Pektyny jabłkowe regulują florę bakteryjną jelit, neutralizują substancje toksyczne, rozpuszczają cholesterol, wiążą radioaktywny kobalt, stront i ołów, pobudzają wydzielanie kwasu moczowego przez nerki. Wapń i krzem w skórce jabłka działają korzystnie na włosy i paznokcie?

Istnieje kuracja sokiem jabłkowym, która trwa 3 dni. W tym czasie nic nie jemy, tylko pijemy sok jabłkowy, z tym, że samemu wyciskany - nie kupny! Pijemy go wg schematu
Godz. 8 – 1 szklanka soku jabłkowego.
Godz.10 – 2 szklanki soku
Godz.12 – 2 szklanki
Godz.14 – 2 szklanki
Godz.16 – 2 szklanki
Godz.18 – 2 szklanki
Godz. 20 – 2 szklanki

 Sok jabłkowy wspaniale oczyszcza organizm, szczególnie wątrobę, nerki i woreczek żółciowy.

 Wskazania lecznicze: anemia, artretyzm, bezsenność, bóle żołądka, dna, dolegliwości oskrzeli, infekcje jelitowe, miażdżyca, nadciśnienie, niedobór minerałów, nerwowość, opryszczka, osłabienie fizyczne i umysłowe, otyłość, przemęczenie, rekonwalescencja, reumatyzm, rozwolnienie, schorzenia przewlekłe wątroby, schorzenia mięśnia sercowego, skąpomocz, stany gorączkowe, uporczywy ból głowy, zaparcia, zawały.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz